Frankrijk is een fantastisch land om te kamperen. Het is ook het meest bezochte land ter wereld, en dat is niet voor niets. Het is wonderbaarlijk divers en elk van de 22 regio’s biedt iets anders, van glooiend landschap, prachtige bergketens en adembenemende zandstranden tot steden van wereldklasse. U kunt uw hele leven op vakantie in Frankrijk en u hoeft zich nooit te vervelen. Denkt u ook aan om een kamperen inpaklijst te maken voordat u vertrekt?

Waar te gaan kamperen in Frankrijk

De Fransen houden van kamperen, hierdoor zijn campings van een heel andere klasse met fantastische zwembaden, prachtig onderhouden terrein en alle voorzieningen die je nodig hebt. Dit varieert natuurlijk tussen campings – sommige mensen zijn ontworpen om te zingen en te dansen. Maar anderen zijn op zoek naar een toevluchtsoord met de nadruk op ontspanning.

Als u uw eerste kampeervakantie naar Frankrijk plant, vraagt ​​u zich misschien af ​​waar u moet beginnen. Met zoveel keuze, beperk het tot wat naar uw mening het belangrijkste onderdeel van uw vakantie is. Is het: De locatie – wat is er beschikbaar rondom de camping. Of, de camping – wilt u een camping waar u niet weg hoeft om plezier te hebben?

Campings zijn fantastisch voor een ontspannen vakantie. De open groene ruimtes zijn er om verkend te worden en er is zoiets geweldigs aan zitten op je eigen terras, onder de sterren, genietend van een glas of mok. En luisterend naar het algemene geklets op de camping.

Basis zinnen

In de grote steden in Frankrijk spreekt de meerderheid van de mensen Engels. Het is echter altijd leuk om een ​​beetje van het lokale jargon te beheersen om te laten zien dat je hun taal respecteert. Op meer landelijke locaties wordt er minder Engels gesproken, dus het is goed om de basis te kennen. 

Hallo: Bonjour

Tot ziens: Au revoir

(Hartelijk) Bedankt: Merci (beaucoup)

Alstublieft: s’il vous plaît

Ik wil graag: Je voudrais…

Een baguette:: une baguette s’il vous plaît

Tellen tot tien: Un, deux, trois, quatre, cinq, six, sept, huit, neuf, dix

Waar is… : Ou est…

Het zwembad: la piscine

Het restaurant: le restaurant

Het toilet: les toilettes 

Ben jij goed voorbereid voor jouw vakantie? Met een vakantie inpaklijst komt het helemaal in orde!